Tietoturvasetelillä tukea tietoturvan kehittämiseen

Valtioneuvosto antoi asetuksen tietoturvan kehittämisen tuesta lokakuussa 2022. Asetus tuli voimaan 1.12.2022. Tietoturvasetelillä yritykset ja organisaatiot voivat tehdä konkreettisia parannuksia, kouluttautua ja kehittää kokonaisvaltaisesti tietoturvaa. Tietoturvaseteleitä on kahta erilaista, toinen on 15 000 € arvoinen ja toinen 100 000 € arvoinen.  Tietoturvaseteli on suunnattu yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla toimiville yrityksille ja organisaatioille.

Listaus kriittisistä aloista

Lisätietoa ja tietoturvasetelin hakuohjeet Kyberturvallisuuskeskuksen sivuilta

Tietoturvaseteli voidaan myöntää vain Suomeen rekisteröityneille yrityksille jotka ovat yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Tietoturvaseteli myönnetään tietoturvaa parantaviin toimiin. Tukea voi hakea 1.12.2022 alkaen. Tukea hakevan yrityksen on pitänyt olla toiminnassa jo vuonna 2021 päättyneellä tilikaudella

Lue kaikki vaatimukset täältä

Tehdään yhdessä yrityksenne
IT-asioista vaivatonta ja kustannustehokasta!

Varaa palaveriaika tästä

Miten voimme auttaa yritystäsi kyberturvallisuuden kehittämisessä?

Pienempi 15 000 € tietoturvaseteli selkeyttää ajantasaista ymmärrystä yrityksenne tämänhetkisestä tietoturvan yleistilasta. Pystymme kartoittamaan tilannetta, tarkistaa järjestelmien turvallisuutta ja/tai kasvattaa henkilöstön tietoturvaymmärrystä. Kokonaisuus voi koostua esimerkiksi alla olevista asioista, tarpeidenne mukaan räätälöiden.

Suurempi max. 100 000 € tietoturvaseteli on tarkoitettu uhkamallinnuksiin ja hyökkäyksenestotestauksiin sekä näiden pohjalta tehtäviin välittömiin kehitystoimiin. Toimiva kokonaisuus suunnitellaan yhdessä asiakkaan tarpeiden mukaisesti jotta saamme kiinni kriittisimmistä haasteista ja korjaustoimet ovat mahdollisimman tehokkaita.

Tietoturvakartoitukset

Ajantasainen ymmärrys tietoturvan tilasta ja uhkista on ensimmäinen askel kehitystyössä kohti turvallisempaa tulevaisuutta.

Uhkamallinnukset

Kartoitamme toimintaympäristön kokonaisuuden ja raportoimme löydökset sekä teemme toiminta- suunnitelman korjaustoimiin.

Korjaavat toimet

Kriittiset korjaustoimet määräytyvät kartoitusten ja mallinnusten perusteella ja niitä varten tehdään toimintasuunnitelma.

Tietoturvan kehitys

Kun olemme perinpohjaisesti kartalla tietoturvan tilanteesta organisaatiossanne, pystymme kehittämään tietoturvaa ripeästi.

Tietoturvasetelin prosessin kulku

Alkukartoitus

Hakuprosessi aloitetaan aloituspalaverilla, jonka aikana määritämme tarpeet, nykytilan sekä tavoitteet tietoturvan kehittämiselle.

Hakemus

Alkukartoituksen pohjalta pystymme tekemään hakemuksen suunniteltujen toimenpiteiden pohjalta Kyberturvakeskukselle tietoturvasetelistä.

Korjaavat toimet

Tässä vaiheessa te voitte astua taka-alalle ja me keskitymme tekemään suunnitellut korjaavat toimenpiteet ja kehittämään tietoturvaanne huomattavasti.

Raportointi ja jatkotoimet

Lopuksi raportoimme löydökset ja toimenpiteet sekä ehdotamme jatkotoimenpiteitä. Voimme jatkaa yhteistyötä tai voitte päättää jatkaa kehitystyötä itsenäisesti.

Tutustu palveluihimme

Kapasiteettipalvelut

Hoidamme palvelinlaitteet ja niiden ylläpidon puolestasi ja toimitamme ketterästi lisäkapasiteettia.

Valvontapalvelut

Pidämme huolen, että järjestelmäsi toimivat katkotta läpi vuorokauden erilaisten tietoturvauhkien keskellä.

Varmistuspalvelut

Tarjoamme ylläpitopalveluita konesalissamme tai omissa tiloissasi oleville palvelimille.

Kumppanuuspalvelut

Pystymme yhdistämään eri teknologioita kustannustehokkaan ja toimintavarman ratkaisun toteuttamiseksi.