Ajankohtaista

Kesän tietoturvariskit ja varoittava esimerkki

Kesän tietoturvariskit

Turvallisuus, ja tietoturva, ovat tärkeitä asioita vuodenajasta riippumatta. Ne rakentuvat asenteista, toimintatavoista ja tehokkaista turvajärjestelmistä. Laitteiden ja palvelujen avulla suojataan ihmisiä, kiinteistöjä ja tärkeää dataa. Tietoturva ei lomaile kesälläkään, ja lomakauteen liittyy omia erityisiä riskejään, jotka kaikkien olisi hyvä huomioida. Kesäajan tietoturvariskien ennaltaehkäisy kun on täysin mahdollista – ja muistamalla nämä asiat, varmistetaan digiturvallinen kesäloma.

Kesäaikana yrityksen tiloissa liikkuu tavallista enemmän uusia kasvoja. Perusteellinen perehdytys kesätyöntekijöille ja sijaisille on tietoturvan A ja O. On tärkeää, että myös tilapäiset työntekijät ja henkilöstö tietävät ja tuntevat yrityksen tietoturvapolitiikan. Alalla pitkään olleille, kokeneille työntekijöille hyvinkin tavalliset työskentelytavat ja työkalut, saattavat olla täysin vieraita kesätyöntekijöille ja sijaisille. Tästä syystä myös “perusjutut” on hyvä käydä huolellisesti läpi.

Kuinka välttää tietoturvariskit kesälomalla?

Kesällä kalasteluviestien määrä kasvaa, koska ihmiset ovat alttiimpia klikkailemaan niitä. Kesäloman vapaa-ajan kiire, halu olla ulkona poissa tietokoneen ääreltä ja huolimattomuus lisäävät riskiä klikkailla epäilyttäviäkin sähköposteja. Kalasteluviesteillä voidaan yrittää saada tietoja yrityksen työntekijöistä esimerkiksi kyselemällä missä henkilö mahtaa olla tai milloin hän on seuraavaksi paikalla. Viestit ja sähköpostit voivat sisältää myös haitallisia linkkejä ja liitetiedostoja.

Jarruta siis hieman ja pidä järki mukana myös lomalla. Vaikka sähköposteja olisi tarkoitus vilkaista vain nopeasti, ei niihin välttämättä tarvitse reagoida ollenkaan – tai sitten kannattaa ottaa aikalisä ja kurkkia sähköpostia vasta kun ei enää ole kiire.

Tietoturva kuntoon tietoturvakartoituksella

Turvallisuus on ehdottoman tärkeää riippumatta vuodenajasta, ja sen perusta rakentuu aina oikeista asenteista, toimintatavoista sekä tehokkaista turvajärjestelmistä. Onnisys tarjoaa monipuolisen valikoiman tietoliikenteen tietoturvapalveluita, jotka mahdollistavat esimerkiksi verkon liikenteen poikkeamien havaitsemisen ja niihin nopean reagoinnin.

Jos yrityksesi tietoturvallisuuden tila herättää epävarmuutta, hyvä lähtökohta on hyödyntää Onnisysin tarjoamaa tietoturvakartoitusta. Kartoituksen avulla saadaan arvokasta tietoa nykyisen tietoturvan tasosta ja havaituista haavoittuvuuksista. Näiden tietojen perusteella voidaan sitten ryhtyä parantamaan yrityksen tietoturvasuojaa sekä kehittämään sen reagointikykyä mahdollisiin tietoturvauhkiin.

Onnisysin asiantuntijat ovat kokeneita ja päteviä auttamaan yrityksiä tunnistamaan mahdolliset riskit, analysoimaan haavoittuvuudet sekä luomaan kattavan ja räätälöidyn tietoturvastrategian. Tarjoamme suosituksia ja ratkaisuja, jotka auttavat vahvistamaan yrityksen tietoturvaa, suojaamaan arvokkaita tietoja sekä varmistamaan liiketoiminnan jatkuvuuden.

Panostaminen tietoturvaan on ensiarvoisen tärkeää, sillä se auttaa yrityksiä välttämään tietomurrot, tietovuodot ja muut tietoturvaloukkaukset, jotka voivat aiheuttaa vakavia taloudellisia vahinkoja ja maineen menetystä. Onnisysin kanssa tehtävä yhteistyö mahdollistaa luotettavan tietoturvan toteuttamisen, jolloin yritykset voivat keskittyä ydinliiketoimintaan tietäen, että tietoturva on kunnossa.

Tutustu tästä varoittavaan esimerkkiin

Sairaala saastui haitta­ohjelmasta – syyksi paljastui usb-tikku

Haluatko keskustella lisää tulevaisuuden kestävästä tietoturvasta?

Varaa palaveri asiantuntijamme kanssa tästä!