Ajankohtaista

Kumppanuus: Ficolo x Onnisys

Ficolo

Lähde: Ficolo.com

”Onnisys Oy on IT-palveluita ja IT -kokonaisratkaisuja tarjoava yritys. Vuonna 2013 yritys haki konesalikumppania.  ”Ficolon konesali oli sellainen, joka täytti omat ja asiakkaidemme vaatimukset. Asiakkaillemme voimme reilusti ja ylpeästi sanoa Ficolon olevan meidän konesalikumppanimme ”, kertovat Onnisysin avainhenkilöt Juha Moisio ja Olavi Pelanti.  

Vaatimuksiin he listaavat mm. asianmukaiset, standardit täyttävät konesalitilat ja varajärjestelmät, kulunvalvonnan ja turvallisuuden. Myös yksityinen, suomalainen toimija, jolla oli hyvä palvelutarjoama IT-talolle painoi vaakakupissa. ” Seitsemän vuoden yhteistyön aikana laatu on vaan parantunut virallisten sertifikaattien myötä. Lisäksi asiakkaiden ja erityisesti loppuasiakkaiden kanssa keskusteluissa painavat suomalaisuus ja tietoturva-asiat” jatkaa Olavi Pelanti.

Räätälöidyt palvelut  

Onnisys palvelee pörssiyhtiöistä keskisuuriin yrityksiin, loppukäyttäjinään laajalla skaalalla toimijoita ja käyttäjiä. Ficolon palvelut ovat toiminnan ytimessä. Ficolo huolehtii Onnisysin konesalipalveluista ja tietoliikenneyhteyksistä, jotka tuotetaan The Rock konesalista.  

Onnisysin kanssa toteutuu Ficolon päämäärä olla auttamassa yritysten liiketoiminnan muuttamisessa pilvipalveluliiketoiminnaksi. Palvelinkapasiteetin lisäksi Onnisys tarjoaa valvonta- ja sovelluskerroksen palveluita. Yrityksen vahvuus on laaja-alainen osaaminen, joka ei rajoitu pelkästään servereihin vaan osaaminen kattaa myös mm. sovellukset ja tietokannat. Tarvittaessa yritykseltä saa myös suunnittelu- ja konsultaatiopalveluita. Asiakkaita palvellaan räätälöidysti ja asiakaslähtöisesti, esimerkkinä asiakkaalle tuotettuun dedikoituun kapasiteettipalveluun liitetään myös palvelinverkkojen ja niiden välisten yhteyksien suunnittelu sekä niihin liittyvät tietoturva-asiat.

Räätälöityjä palveluja he arvostavat myös Ficolon palveluissa. IT-talolle oli erinomaista, että Ficololta saa juuri sellaisia palveluja kuin tarvitaan. Ficolo ei tarjonnut paketoituja ratkaisuja, vaan asiakkaan tarpeisiin soveltuvia ratkaisuja. Tarvittaessa lisäpalveluja tai kapasiteettia voi hankkia helposti oman asiakkaan tarpeisiin.

Myös Ficolon asiakaspalvelu saa vilpittömät kehut: ”Ficolon palvelu on tosi jouheeta toimintaa. Työpyynnöt tehdään erittäin nopeasti ja ne menevät putkeen joskus jopa vähäisellä infolla. Myös lyhyillä varoitusajoilla työ tehdään nopeasti ja hyvin” kuvaa Juha Moisio.”