Ajankohtaista

Suojaudu ExaGridin avulla – ainutlaatuinen lähestymistapa ransomware-hyökkäyksiä vastaan

Ransomware-hyökkäys

Ransomware tarkoittaa kiristyshaittaohjelmaa, jonka tarkoitus on salata tärkeät tiedostot laitteeltasi tai lukita laite kokonaan. Kun laite on tartutettu ransomware -ohjelmalla, uhrille ilmoitetaan, että ainoa tapa saada salauksen purkamiseen tarvittava avain on maksamalla lunnaat. 

Ransomware -hyökkäykset ovat lisääntymässä ja kuten arvatakin saattaa, ne ovat häiritseviä ja pahimmassa tapauksessa hyvin kalliita organisaatioille ja yrityksille. Vaikka noudatettaisiin parhaita mahdollisia käytäntöjä arvokkaan tiedon suojaamiseksi, karu totuus on, että hyökkääjät ovat ja pysyvät aina askeleen edellä.

Hyökkäykset noudattavat usein samaa kaavaa: ensin haittaohjelma piilottelee ja etsii varmistukset  sitten varmistukset tuhotaan, tärkeä data salataan ja varmuuskopiosovellus otetaan hyökkääjien hallintaan samalla poistaen olemassa olevat varmuuskopiot.  Ransomware voi pahimmillaan lymytä palvelimilla kuukausia odottaen oikeaa hetkeä aktivoitua ja näin ollen varmistusten oikeellisuuden tarkistaminen on myös välttämätöntä – tarkistusrutiinit voidaan onneksi automatisoida. 

ExaGrid on datan nopeaan varmistamiseen ja palauttamiseen suunniteltu storage-järjestelmä, joka voidaan lisätä backup -ympäristöön läpinäkyvästi toimien kaikkien backup -sovellusten kanssa saumattomasti yhteen.  

Retention Time Lock -ominaisuus taas estää hyökkääjää tuhoamasta tai muuttamasta varmistusdataa. Retention Time Lock eli RTL-ominaisuus voidaan ottaa käyttöön välittömästi käytössä olevan backup -sovelluksen kanssa ilman muutoksia sitä ympäröivään infrastruktuuriin. RTL auttaa palauttamaan datan saastuneen tai tuhoutuneen datan tilalle hetkessä, vaikka hyökkääjä olisi tuhonnut backup -sovelluksesi. 

Haluatko parhaan suojauksen kiristysohjelmia vastaan? Varaa kalenteristamme sopiva aika tai jätä yhteydenottopyyntö tästä, niin laitetaan suojaukset yhdessä kuntoon.

Lue myös

Retention Time-Lock for Ransomware Recovery – ExaGrid.com

Tietoturvasetelillä tukea tietoturvan kehittämiseen